EMS Codes

 

 

EMS CODES

Je hebt het vast wel ergens voorbij zien komen, een code opgebouwd uit letter en cijfers … misschien wel op de stamboom? Wat zijn deze codes en waar worden ze voor gebruikt?

EMS staat voor Easy Mind System. Een systeem om heel simpel, door middel van een universele code, een kleur van een kat te omschrijven. Het systeem is voor alle rassen te gebruiken. De opbouw van de code is altijd hetzelfde: indien nodig wordt gestart met de code van het ras, gevolgd door de kleurcode, eventueel aanwezig wit, patrooncode (indien dit aanwezig is), de code voor de oogkleur (bij de MC wordt deze alleen bij de geheel witte katten vermeld), de code voor de staartlengte (alleen voor staartloze en bobtail rassen) en als laatste de code voor de oorstand (alleen voor de American Curl en Fold).

De codes worden altijd oplopend vermeld, dus een code als bicolour (half wit) of 03 komt altijd voor de vermelding van een eventueel tabby patroon (21 t/m 25). Tussen de verschillende aanduidingen altijd een spatie gebruiken.

Voorbeeld
Een zwart zilver gestreepte tabby met wit Maine Coon wordt: MCO (ras) ns (zwart zilver) 09 (met wit) 23 (gestreept).

Tussen onafhankelijke en FIFe verenigingen zitten kleine verschillen in de omschrijving van bijvoorbeeld de hoeveelheid wit. Dit wordt oa veroorzaakt door verschillen in rasstandaarden.

EMS Quick Reference Card
Door op bovenstaande link te klikken open je een overzicht met alle toegestane kleuren per ras.

Facebook