Showklassen FIFe

 

 

FIFE
De showklassen binnen de FIFe zijn als volgt ingedeeld:

Klasse 00: Hors Concoursklasse

Deze klasse is bestemd voor katten die buiten mededinging aanwezig zijn (= geen keuring).

Klasse 01: Suprême Kampioensklasse (CACS)

Voor katten met de titel Suprême Kampioen (v/h Europees Kampioen). In deze klasse wordt de Ereprijs toegekend.

Klasse 02: Suprême Premiorklasse (CAPS)
Voor katten met de titel Suprême Premior (v/h Europees Premior). In deze klasse wordt de Ereprijs toegekend.

Klasse 03: Groot Internationaal Kampioensklasse (GIC)
Voor katten met de titel Groot Internationaal Kampioen. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 9 CACE (Certificat d’Aptitude au Championnat Européen) certificaten in 3 landen of 11 in 2 landen.

Klasse 04: Groot Internationaal Premiorklasse (GIP)

Voor katten met de titel Groot Internationaal Premior. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 9 CAPE (Certificat d’Aptitude au Prémiorat Européen) certificaten in 3 landen of 11 in 2 landen.

Klasse 05: Internationaal Kampioensklasse (IC)

Voor katten met de titel Internationaal Kampioen. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 6 CAGCIB (Certificat d’Aptitude au Grand Championnat International) certificaten in 3 landen of 8 in 2 landen.

Klasse 06: Internationaal Premiorklasse (IP)
Voor katten met de titel Internationaal Premior. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 6 CAGPIB (Certificat d’Aptitude au Grand Premiorat International) certificaten in 3 landen of 8 in 2 landen.

Klasse 07: Kampioensklasse (CAC)
Voor katten met de titel Kampioen. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 2 CACIB (Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté) certificaten in 2 landen.

Klasse 08: Premiorklasse (CAP)
Voor katten met de titel Premior. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 3 CAPIB (Certificat d’Aptitude au Premiorat International de Beauté) certificaten in 2 landen.

Klasse 09: Open klasse
Voor open katten vanaf 10 maanden. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 3 CAC (Certificat d’Aptitude au Championnat) certificaten.

Klasse 10: Castratenklasse
Voor gecastreerde katten vanaf 10 maanden. Aan nummer 1 in deze klasse kan het  worden toegekend. Benodigd voor promotie/titel: 3 CAP (Certificat d’Aptitude au Prémiorat) certificaten.

Klasse 11: Juniorklasse
Voor katten van minstens 7, maar nog geen 10 maanden oud.

Klasse 12: Kittenklasse

Voor katten van minstens 4, maar nog geen 7 maanden oud.

Klasse 13A: Nieuwelingenklasse (voor katten uit onbekende ouders)

* Bedoeld voor katten die ogenschijnlijk tot een FIFé erkend ras behoren, maar waarvan de ouders niet bekend of niet geregistreerd zijn (enige rassen zijn niet toegelaten, zie (FIFé-) stamboomreglement.
* Inschrijving mogelijk vanaf de leeftijd van 10 maanden, na voorafgaande schriftelijke toestemming van de stamboekcommissie.

Klasse 13B: Controleklasse (voor katten uit raskruisingen)
* Bedoeld voor katten die stammen uit een door de stamboekcommissie goedgekeurde raskruising.
* Inschrijving mogelijk vanaf de leeftijd van 3 maanden, na voorafgaande schriftelijke toestemming van de stamboekcommissie.

Klasse 13C: Determinatieklasse
* Bedoeld voor katten bij wie een onduidelijkheid is gerezen t.a.v. hun variëteit of kleurgroep.
* Toegankelijk voor alle katten van 3 maanden of ouder, ongeacht status.
* de kat wordt niet gekeurd, de keurmeesters spreken zich slechts uit over de correcte EMS-codering.

Klasse 14: Huisdierenklasse
Deze klasse is bestemd voor katten die niet aan enige standaard van erkende rassen voldoen. Ze worden gekeurd volgens een speciale standaard voor huisdieren. Deze katten moeten vanaf de leeftijd vanaf 10 maanden gecastreerd zijn.

Klasse 17: Veteranenklasse
Deze klasse is bestemd voor katten van 7 jaar en ouder. Alle katten in deze klasse in alle categorieën concurreren onderling voor ”Beste Veteraan”.

Facebook