HD test adressen

 

 

HD test adressen

Informeer eerst of je dierenarts regelmatig HD foto’s maakt anders heb je kans dat ze opnieuw gemaakt moeten worden!

De foto kan ter beoordeling ingestuurd worden naar een van onderstaande instanties:

De Orthopedic Foundation for Animals (OFA) is een instantie die van oudsher ook HD beoordelingen bij honden uitvoert. In het openbare gedeelte van het register van de OFA kunt u standaard de goede uitslagen vinden.  Sinds 2004 kunnen eigenaars opgeven dat ook de slechte uitslagen van hun dieren in het register zichtbaar mogen zijn.
HD Procedures

De Zweedse Maine Coon club is in 2000 gestart met een openbaar register met als doel om meer inzicht te krijgen in hoeverre HD voorkomt bij de MC en te proberen om dit percentage te verminderen in samenwerking met een specialist op dit  gebied: Dr. Per Eksell (voorheen Lars Audell). De uitslagen hiervan worden opgenomen in de  stamboomdatabase van Pawpeds.
Gezondheidsprogramma’s Heup Dysplasie

Let op, leden/abonnees van de RMC kunnen de verschuldigde vergoeding via de RMC gewoon in EUR voldoen! De tarieven zijn dan 18 euro voor de eerste kat en de volgende katten die tegelijk worden opgestuurd zijn 14,50 euro per kat. Een uitreksel van het HD register in pdf via email is gratis.

Het bedrag dient overgemaakt te worden op bankrekening NL83 RABO 0133 5538 84 t.n.v. Felikat’s Rasclub Maine Coon te Ridderkerk onder vermelding van HD test en als het meerdere katten betreft het aantal. Daarnaast moet er een mailtje naar de penningmeester van de RMC gestuurd worden: penningmeester@rasclubmainecoon.org met vermelding van het lidmaatschapsnummer van de RMC. Dit nummer (recente lidmaatschapskaart) is  aan te vragen bij de ledenadministratie RMC ledenadministratie@rasclubmainecoon.org.

In de mail graag de officiële naam van de kat(ten) en van de eigenaar vermelden (let op als het geld onder een andere naam wordt overgemaakt dat ook dit vermeld wordt). Zodra de betaling ontvangen is wordt dit doorgegeven aan de Maine Coon Club in Zweden en dan pas kan de foto beoordeeld worden. De uitslag gaat rechtstreeks naar de eigenaar.

Facebook