Monique Beekmans

 

 

Monique Beekmans – Cattery Feline FantasyMonqiue Beekmans

Sinds de ALV van 2006 zit ik officieel in het Bestuur van de Rasclub. Eerst als secretaris en later als algemeen bestuurslid. In mijn portefeuille zit de administratie van de RMC Award en de PR van de club. Eind 2010 is daar ook de eindredactie van It’s Coontime! bijgekomen. Alles bij elkaar best veel werk wat ik meestal met veel plezier doe. Zeker als je daar nog diverse hand- en spandiensten voor diverse evenementen (RMC shows, specials etc.) bij telt! Soms wordt het me iets te veel, maar ik doe dingen met hart en ziel, dus zomaar dingen laten vallen zit niet in mijn aard.

In het ‘echte’ leven ben ik fulltime directiesecretaresse voor een grote vredesbeweging. Ook dit is een keuze die ik enige jaren geleden met mijn hart genomen heb. Ik haal heel veel voldoening uit het feit dat ik, hoe klein dan ook, bijdraag aan een veiligere, meer rechtvaardige wereld.

Op het persoonlijke vlak speelt dat ‘met hart en ziel’ een nog veel grotere rol. Ik ben sinds 1985 samen met mijn echtgenoot Edwin. Wij hebben geen kinderen, althans niet het soort op twee benen. Vanaf het moment dat we zijn gaan samenwonen hebben we ook katten gehad. We hebben cypers en een tortie huiskatje gehad, een perzisch chinchilla, een rood persje en een zilver britje.

Aan het eind van de vorige eeuw viel ik als een blok voor de Maine Coon. Voordat we onze eerste twee meisjes aanschaften, heb ik uitgebreid mijn huiswerk gedaan. Met de start van dit millennium waren ze daar: mijn eerste twee poesjes, Fébé en Jay; beide tortie meisjes. En daarmee was onze cattery, Feline Fantasy Maine Coons geboren! In 2002 had ik mijn eerste eigen kittens. Inmiddels hebben we veertien Maine Coons (waarvan het grootste deel bejaarde kastraten) en fokken we ongeveer 1,5 nestje per jaar… Ik hou er van om geïnformeerd te blijven over allerlei zaken op het gebied van gezondheid, verzorging en genetica bij katten. Daarom volg ik regelmatig lezingen, cursussen en colleges over een heel breed aantal onderwerpen met betrekking tot katten.

De katten zijn geen hobby van ons, dat is een levensstijl! Maar showen met een aantal van onze katten is wel een grote hobby! Samen met de katten ben ik, vrij succesvol mag ik zeggen, half europa al rond geweest! Ook actief bezig zijn met onze hond Ziva, een zwarte Oud-Duitse herder, is een hobby. Lezen, films kijken, creatief bezig zijn met van alles en nog wat, in het verleden (en hopelijk in de toekomst opnieuw) duiken en skiën. En ik zou nog best een aantal andere dingen willen doen, maar helaas heb ik geen tijd genoeg!

Facebook