Vanessa Dommershuyzen

 

 

Vanessa Dommershuyzen – Cattery Gigas Mitis

Al mijn hele leven heb ik katten om me heen, zelf toen ik nog in de wieg lag werd ik al warm gehouden door Plurk, die ooit bij mijn ouders in de Jordaan was komen aanlopen …

Toen ik op mezelf ging wonen waren de katten er voor de meubels, 2 leuke rode HTK dames afkomstig van een boerderij, net gered van de verdrinkingsdood … Later kwam daar nog een zwart wit manneke uit de crisisopvang bij, Sproetje, met een week of 5 bij mijn ouders gekomen maar omdat de daar aanwezige poes hem niet zo leuk heb ik besloten hem een mandje te bieden.

Al wel het idee dat als ik ooit wat ruimer behuisd zou zijn dan het toenmalige 2 kamer appartement er nog 1 of 2 katten bij zouden komen. Met de aankoop van een huis in Almere Buiten werd het tijd om het internet af te struinen naar uitbreiding. En ineens kwam ik daar een foto tegen van de meest prachtige rode kater die ik ooit had gezien! Fribanikos Al Capone, en ik was helemaal op slag verliefd!

Dat ging het worden, een Maine Coon, en natuurlijk een rode … Bij een cattery in Friesland uitgekomen waar ik in 2006 Kyran en Ko-Ko heb gekocht, gewoon als liefhebber. Dat duurde echter niet lang en voor ik het wist was ik regelmatig op show te vinden. Om te kunnen showen wel een catterynaam geregistreerd, Gigas Mitis (zachtaardige reus). Uiteraard daar toch geproefd van het fokken en in augustus 2007 kwam mijn eerste fokpoesje, Quanta (Pukkel voor intimi). Uiteindelijk na een grondige voorbereiding in 2009 mijn eerste 2 nestjes mogen verwelkomen.

Al heel snel kreeg ik het idee om iets met fokbenodigdheden te gaan doen. Op dat moment was er nergens een compleet assortiment te verkrijgen en zo ben ik vanaf zolder gestart met mondjesmaat verkopen van allerhande fokbenodigdheden.

Ondertussen kon ik mijn draai niet helemaal meer vinden in mijn toenmalige baan en in 2011 een dag minder gaan werken. Toen er eind 2011 zicht was op een mogelijke overname van een kleine dierenwinkel in Almere heb ik geen seconde getwijfeld, mijn uren bij mijn baas verder terug geschroefd en zo een mooi evenwicht in werkzaamheden gevonden.

In 2014 is Annita er bij gekomen, samen hebben we de aanwezigheid met onze stand op shows geprofessionaliseerd. Op dat moment bleek ook dat mijn baas na mijn 25 jarig jubileum niet nog 25 jaar met mij opgezadeld wenste te zitten en hebben we afscheid genomen van elkaar.

1 januari 2015 zijn alle activiteiten in de samenwerking ondergebracht en is Annita volwaardig partner in de onderneming (Animalis VOF) geworden. We hebben nog heel veel plannen voor het verder uitbouwen van de zaak en dat zal ons de eerste jaren druk bezig houden.

Door vrienden ben ik met de RMC in aanraking gekomen (ik was al jaren gewoon lid maar buiten het blad lezen deed ik hier niet zo veel mee). Ik vind het fijn om mijn steentje te kunnen bijdragen aan een van de mooiste rasclubs in Nederland. Overigens stond de foto van Al Capone , waar voor mij alles mee begon, op een van de edities van de It’s Coontime.

Ik zou in de toekomst graag zien dat de huidige bestaande grenzen tussen de verschillende systemen (FIFe, onafhankelijk en TICA) zullen vervagen. We hebben met z’n allen dezelfde interessante hobby en ik hoop dat we dit in de toekomst ook enthousiast met elkaar kunnen delen! Ik ben zelf lid van een onafhankelijke vereniging maar dat zou geen belemmering mogen zijn om je ergens anders ook in te zetten. Facebook